A zuhanás sokkja

Inkluzív színházi előadás
105 perc

A zuhanás sokkja

kamaradráma
Nathan Filer azonos című regénye alapján írta Illés Márton
Bemutató: 2019. május 4.


Mi történik egy családdal, ha születik egy fogyatékos gyereke, és mi történik akkor, ha egy baleset következtében eltávozik? Hogyan tudjuk kezelni a traumáinkat, és hova vezethet a kibeszéletlenség? Nathan Filer regénye alapján készült színházi ősbemutató egy nagyon is józanul gondolkodó skizofrén fiú szemén keresztül kíséri végig saját családját, gyerekkorát, kamaszodását egészen a fiatal felnőtt korig. A színdarab nem csak a normalitás és betegség határait bolygatja meg, de testközelbe hozza azokat a borzalmasnak tűnő családi történeteket, amelyek valójában bármelyikünkkel megtörténhetnek, és amelyekkel megfelelő, nyitottsággal, humorral, öniróniával és játékkedvvel talán meg tudunk birkózni. Külön-külön egészségesek és betegek, átlagosak és különlegesek, de legfőképp együtt, egymás kezét fogva. A MáSzínház produkciójában, professzionális, ép színészek és Down-szindrómás alkotók közösen lépnek a színpadra, és invitálják az élet nevű játékba, és közös gondolkodásra a nézőket.

FIGYELEM: az előadás 14 éven aluli nézőknek nem ajánlott, és a nyugalom megzavarására alkalmas fény- és hanghatásokat használ.
A szöveg alapjául szolgáló regény a Scolar Kiadó-nál jelent meg 2015-ben. Fordító: Nádor Zsófia

Az előadás a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

 

SZAKMAI ÉRDEKLŐDŐKNEK (előadó-művészek, drámapedagógus, gyógypedagógusok) szakmai jegy igénylés Meszes Timinél az m.timi@mas-zinhaz.hu címen.

BESZÉLGETÉS - OKTÓBER 9.

Az október 9-i előadás után csoportos beszélgetést tartunk Vikár Erzsébet Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, mentálhigiénés szakember vezetésével.

Ezen az alkalmon teret szeretnénk adni arra, hogy az előadás kapcsán együtt gondolkodjunk veszteségekről, veszteség-feldolgozásról. A beszélgetés nem gyászfeldolgozó csoport, de lehetőséget ad találkozásra és fontos információk átadására a téma kapcsán.

(A kb. egy órás beszélgetésre az előadást követő rövid szünet után kerül sor.)

 

Stáblista

MATT: Inoka Péter
SIMON: Bagyura Gábor
SIMON: Konkoly Áron
ANNABELLE, ANYA, NAMMA, TANÁRNŐ, JACOB ANYJA, JÁRÓKELŐ, DOKTORNŐ, PSZICHIÁTER: Grisnik Petra
FIÚ, APA, NAPPA, IGAZGATÓ, ORVOS, JACOB, FŐNÖK, JÁRÓKELŐ, PSZICHIÁTER: Szabó Mátyás Péter
DRAMATURG: Illés Márton
LÁTVÁNYTERVEZŐ: Kovács Dorottya
TECHNIKUS: Gáspár András
PRODUKCIÓS VEZETŐ: Bakonyvári L. Ágnes
RENDEZŐ: Kovács Henrietta

Visszajelzések